Hongkongská směs s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 10 g Cukr třtinový
  • 10 g Koření pěti vůní
  • 250 g Mrkev kořen
  • 15 g Zázvor celý
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 40 ml Voda pitná
  • 20 ml Sherry brandy
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 246.9 mg
  • Vláknina 6682.5 mg
  • Vitamín A 6682.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zázvor a mrkev nakrájíme na tenké nudličky. Hovězí maso nakrájíme na stejně velké nudličky jako zeleninu. Rajčata nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a vložíme hovězí nudličky, které smažíme za stálého míchání 3 minuty. Přidáme zázvor, mrkev, cibuli a nakonec rajčata. Smažíme další 3 minuty. Přidáme cukr, směs pěti koření, sojovou omáčku, cherry a vodu. Dochutíme dle vlastní chuti. Snížíme oheň a dovaříme cca 10 minut.

Komentáře k receptu