Gratinovaná květáková terina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 31 g
- Sodík 472 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 286.8 mg
- Draslík 870.4 mg
- Vláknina 10597.8 mg
- Vitamín A 10597.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý květák uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat a vychladnout.
-
2
Změklé máslo (3 lžíce) utřeme se žloutky a z bílků ušleháme pevný sníh.
-
3
Uvařený květák najemno nasekáme, přidáme utřené máslo se žloutky, sůl, pepř a strouhanku. Nakonec zlehka vmícháme sníh a vše dobře promícháme.
-
4
Směs rozetřeme do olejem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapečeme v silně vyhřáté troubě dozlatova.