Bramborové pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 11 g
- Sodík 607 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 437.3 mg
- Vláknina 5400 mg
- Vitamín A 5400 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájený pórek a minutku podusíme. Přisypeme nakrájené brambory, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 20 minut. Polévku rozmixujeme, máme-li moučné brambory, stačí rozšťouchat. Přimícháme smetanu. Konzistenci upravíme horkým mlékem. Nakonec vmícháme 2 lžíce másla.
-
2
Podáváme v polévkové míse s kousky opečeného chleba.