Bramborové pyré

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 200 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 100 g Pórek
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 607 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 437.3 mg
  • Vláknina 5400 mg
  • Vitamín A 5400 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájený pórek a minutku podusíme. Přisypeme nakrájené brambory, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 20 minut. Polévku rozmixujeme, máme-li moučné brambory, stačí rozšťouchat. Přimícháme smetanu. Konzistenci upravíme horkým mlékem. Nakonec vmícháme 2 lžíce másla.

  • 2

    Podáváme v polévkové míse s kousky opečeného chleba.

Komentáře k receptu