Hovězí tokáň
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1315 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 86.4 mg
- Draslík 172.7 mg
- Vláknina 1665 mg
- Vitamín A 1665 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dušené nebo vařené hovězí maso nakrájíme na kousky.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme dorůžova na části tuku. Přidáme maso, osolíme je, opepříme, osmahneme a za stálého míchání podusíme. Mírně podlijeme vývarem a dusíme ve vlastní šťávě.
-
3
Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme trochou vlažného vývaru, rozmícháme a dusíme doměkka.
-
4
Paprikové lusky zbavené semen opláchneme a nakrájíme na nudličky. Společně s rajčatovým protlakem je osmahneme na zbývajícím tuku a přidáme k masu.
-
5
Nakonec pokrm dochutíme solí a chvíli podusíme.