Vepřová kýta v těstě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 885 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 39 g
- Sodík 870 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 167.5 mg
- Draslík 860.2 mg
- Vláknina 6142.5 mg
- Vitamín A 6142.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu omyjeme a celou důkladně potřeme rozetřeným česnekem se solí.
-
2
Na vál dáme hladkou mouku, do které přiléváme pomalu vodu a pomocí vidličky a rukou vypracujeme tuhé těsto. Bochánek těsta rozválíme válečkem na tenkou placku, do které maso zabalíme.
-
3
Kýtu dáme na pekáč bez tuku a v dobře vyhřáté troubě pečeme 2 hodiny
-
4
při mírné teplotě 175 °C. Těsto během pečení potíráme vodou a otáčíme, aby se upeklo stejnoměrně. Upečené maso nakrájíme na plátky, až trochu vychladne.
-
5
Podáváme se sladkokyselou okurkou nebo naloženými paprikami.