Vývar s koroptví zavářkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 100 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 4 g
- Sodík 715 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 124.7 mg
- Draslík 230.6 mg
- Vláknina 178.1 mg
- Vitamín A 178.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme koroptví maso, které pomeleme ve strojku, 2 lžíce bešamelu, smetanu, špetku soli, špetku muškátového oříšku, vejce a dva žloutky. Zavářku dáme do vymazané formičky a uvaříme ve vodní lázni 15 minut. Hotovou zavářku nakrájíme na kolečka.
-
2
Do malého kastrůlku nalijeme víno, přisypeme žampióny a lanýže, které jsme nakrájeli na proužky a povaříme 3 minuty.
-
3
Do talíře vložíme lžíci zavářky, lžíci hub a zalijeme horkým vývarem.