Slepičí vývar s rýží krále Ludvíka Filipa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 8 g
- Sodík 791 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 94 mg
- Draslík 415.3 mg
- Vláknina 4277.3 mg
- Vitamín A 4277.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladou slepici vložíme do většího hrnce, zalijeme hovězím vývarem, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 2 hodiny. Rýži uvaříme zvlášť až před koncem vaření slepice, aby zůstala teplá.
-
2
Slepici rozložíme na oválný talíř a kolem slepice upravíme rýži. Do oblohy kolem slepice přidáme hovězí maso se zeleninou, které nám zbylo z hovězího vývaru. Vývar z hrnce nalijeme do polévkových mís a spolu s obloženou slepicí podáváme.