Panna cotta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Borůvky
  • 60 g Maliny
  • 48 g Cukr krupice
  • 60 g Jahody lesní
  • 6 g Želatina
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 137.5 mg
  • Draslík 34.7 mg
  • Vláknina 3270 mg
  • Vitamín A 3270 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu společně s cukrem uvedeme k varu a povaříme 3 minuty.

  • 2

    Přidáme vanilkový extrakt.

  • 3

    Želatinu vsypeme na horkou smetanu, necháme minutu bobtnat a poté mícháme až do rozpuštění.

  • 4

    Připravenou směs nalijeme do 4 formiček o objemu 125ml, zakryjeme alobalem a necháme v chladničce vychladnou a ztuhnout.

  • 5

    Ztuhlou panna cottu vyklopíme z formičky pomocí utěrky namočené v horké vodě. Utěrku na chvíli obtočíme kolem formy.

  • 6

    Servírujeme s čerstvými jahodami, malinami a borůvkami.

Komentáře k receptu