Panna cotta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 42 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 137.5 mg
- Draslík 34.7 mg
- Vláknina 3270 mg
- Vitamín A 3270 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu společně s cukrem uvedeme k varu a povaříme 3 minuty.
-
2
Přidáme vanilkový extrakt.
-
3
Želatinu vsypeme na horkou smetanu, necháme minutu bobtnat a poté mícháme až do rozpuštění.
-
4
Připravenou směs nalijeme do 4 formiček o objemu 125ml, zakryjeme alobalem a necháme v chladničce vychladnou a ztuhnout.
-
5
Ztuhlou panna cottu vyklopíme z formičky pomocí utěrky namočené v horké vodě. Utěrku na chvíli obtočíme kolem formy.
-
6
Servírujeme s čerstvými jahodami, malinami a borůvkami.