Kávové gelato

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 110 g Cukr krupice
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 12 ml Likér Tia Maria
  • 125 ml Káva Espresso
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 316.8 mg
  • Draslík 51.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko, kávu a polovinu cukru uvedeme k varu. Žloutky rozšleháme se zbylým cukrem, do krému vlijeme vařící se mléko s kávou a pečlivě rozšleháme. Celou směs dáme opět vařit, hotový krém má hustší konzistenci a drží se na vařečce. Krém nesmí projít varem! Hotový krém nalijeme do mísy a necháme vystydnout na ledu. Poté přilijeme likér.

  • 2

    Zmrzlinu vyrobíme ve stroji na zmrzlinu dle návodu, popř. dáme do mrazničky, kde každé 3 minuty dobře rozšleháme.

Komentáře k receptu