Hlávkový salát s kyselým mlékem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 10 g Cukr krupice
  • 10 g Sůl
  • 10 ml Ocet kvasný lihový
  • 5 ks Salát hlávkový
  • 1 l Mléko kefírové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 68 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.1 mg
  • Vláknina 2880 mg
  • Vitamín A 2880 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, rozkrájíme jej na 4 díly a pod tekoucí vodou dobře propláchneme.

  • 2

    Do kyselého mléka zašleháme cukr, sůl a ocet. Mléko uchováváme v chladu.

  • 3

    Okapaný hlávkový salát klademe na talíř nebo na skleněnou misku a přeléváme ochuceným kyselým mlékem.

  • 4

    Salát s kyselým mlékem je vhodným doplňkem různých pokrmů.

Komentáře k receptu