Hlávkový salát s kyselým mlékem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 68 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 2 g
- Sodík 388 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0.1 mg
- Vláknina 2880 mg
- Vitamín A 2880 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, rozkrájíme jej na 4 díly a pod tekoucí vodou dobře propláchneme.
-
2
Do kyselého mléka zašleháme cukr, sůl a ocet. Mléko uchováváme v chladu.
-
3
Okapaný hlávkový salát klademe na talíř nebo na skleněnou misku a přeléváme ochuceným kyselým mlékem.
-
4
Salát s kyselým mlékem je vhodným doplňkem různých pokrmů.