Chlebová panádová nádivka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 850 kcal
  • Sacharidy 141 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1935 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 127 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 250 mg
  • Vláknina 12000 mg
  • Vitamín A 12000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1869.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílý chléb bez kůrky natrháme na kusy a namočíme v horkém mléce. Přidáme větší špetku soli a promícháme. Namáčíme několik sekund, aby byl chléb zcela nasáklý mlékem.

  • 2

    Pánev rozpálíme a chléb s mlékem na ni vyklopíme. Takto chléb vysoušíme tak dlouho, až vznikne středně tuhé těsto. Pánev odstavíme a necháme vychladnout.

  • 3

    S různými přísadami se používá jako nádivka především do ryb.

Komentáře k receptu