Chlebová panádová nádivka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 850 kcal
- Sacharidy 141 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1935 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 127 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 250 mg
- Vláknina 12000 mg
- Vitamín A 12000 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1869.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílý chléb bez kůrky natrháme na kusy a namočíme v horkém mléce. Přidáme větší špetku soli a promícháme. Namáčíme několik sekund, aby byl chléb zcela nasáklý mlékem.
-
2
Pánev rozpálíme a chléb s mlékem na ni vyklopíme. Takto chléb vysoušíme tak dlouho, až vznikne středně tuhé těsto. Pánev odstavíme a necháme vychladnout.
-
3
S různými přísadami se používá jako nádivka především do ryb.