Omáčka se šalvějí a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 4 g
- Sodík 402 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 3.8 mg
- Draslík 214 mg
- Vláknina 9007.2 mg
- Vitamín A 9007.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 235.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílou cibuli nakrájíme nahrubo, podlijeme vodou a vaříme 7 minut. Scedíme a necháme okapat.
-
2
Bílý chléb natrháme na kusy, zalijeme mlékem, necháme asi minutu namáčet a rukou důkladně vymačkáme. Smícháme chléb s cibulí, posekanou šalvějí, osolíme a opepříme.
-
3
Takto připravená omáčka se používá jako nádivka do pečené kachny nebo se smíchá s trochou vypečené šťávy z kachny a podává se zvlášť v omáčníku.