Omáčka se šalvějí a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • 150 ml Mléko plnotučné
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 3.8 mg
  • Draslík 214 mg
  • Vláknina 9007.2 mg
  • Vitamín A 9007.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 235.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílou cibuli nakrájíme nahrubo, podlijeme vodou a vaříme 7 minut. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Bílý chléb natrháme na kusy, zalijeme mlékem, necháme asi minutu namáčet a rukou důkladně vymačkáme. Smícháme chléb s cibulí, posekanou šalvějí, osolíme a opepříme.

  • 3

    Takto připravená omáčka se používá jako nádivka do pečené kachny nebo se smíchá s trochou vypečené šťávy z kachny a podává se zvlášť v omáčníku.

Komentáře k receptu