Sardine ripiene

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Fenykl čerstvý
  • 20 g Strouhanka
  • 50 g Oříšky piniové
  • 260 g Sardinky v oleji
  • 16 g Petržel kudrnka
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 233.4 mg
  • Vláknina 5311.5 mg
  • Vitamín A 5311.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 200°C. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, fenykl a piniové oříšky. Necháme opéct, přidáme česnek, dále 12 g strouhanky a 12 g petržele. Vše osolíme, opepříme a odstavím z ohně.

  • 2

    Polovinu omytých filet ze sardinek nandáme kůží dolů do malé servírovací misky vymazané olivovým olejem. Na maso rozetřeme připravenou náplň a poklademe zbytkem filet kůží navrch. Maso osolíme a opepříme, pokapeme citronovou šťávou, trochou olivového oleje a posypeme zbytkem strouhanky s petrželí.

  • 3

    Ryby necháme upéct v troubě cca 5-10 minut.

  • 4

    Podáváme zdobené citronem.

Komentáře k receptu