Sardine ripiene
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 36 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 52 mg
- Draslík 233.4 mg
- Vláknina 5311.5 mg
- Vitamín A 5311.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 200°C. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, fenykl a piniové oříšky. Necháme opéct, přidáme česnek, dále 12 g strouhanky a 12 g petržele. Vše osolíme, opepříme a odstavím z ohně.
-
2
Polovinu omytých filet ze sardinek nandáme kůží dolů do malé servírovací misky vymazané olivovým olejem. Na maso rozetřeme připravenou náplň a poklademe zbytkem filet kůží navrch. Maso osolíme a opepříme, pokapeme citronovou šťávou, trochou olivového oleje a posypeme zbytkem strouhanky s petrželí.
-
3
Ryby necháme upéct v troubě cca 5-10 minut.
-
4
Podáváme zdobené citronem.