Burgundská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 915 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 90 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 80.4 mg
- Draslík 703.6 mg
- Vláknina 7408 mg
- Vitamín A 7408 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 60.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu a mrkev na malé kostičky, petželku a tymián posekáme najemno.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme slaninu, cibuli, mrkev, tymián a petrželku. Okořeníme pepřem a bobkovým listem. Vše dusíme na másle 5 minut. Podlijeme vínem a vaříme 20 minut. Vaříme odkryté, aby se víno o třetinu vyvařilo.
-
3
Rozpustíme 4 lžíce másla a přimícháme do něj mouku. Touto směsí zahustíme omáčku a ještě jednou necháme povařit 5 až 7 minut.
-
4
Omáčku přecedíme přes jemné sítko. Vyndáme-li bobkový list, můžeme rozmixovat. Do hotové omáčky vmícháme 60 g čerstvého másla.