Rajská francouzská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1010 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 1811.4 mg
- Vláknina 18422.2 mg
- Vitamín A 18422.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102.3 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata rozpůlíme, vybereme jádřince a pokrájíme na větší kousky. Vložíme do hrnce, přidáme máslo, osolíme a opepříme. Okořeníme petrželkou a česnekem.
-
2
Omáčku nepodléváme, rajčata obsahují dostatek vody. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 25 až 30 minut.
-
3
Vzniklý protlak přecedíme přes jemné sítko nebo gázu.
-
4
Nakonec vmícháme lžíci másla.