Lilky plněné pečeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Šunka dušená
  • 150 g Vepřové maso pečené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 120.8 mg
  • Draslík 314.9 mg
  • Vláknina 8874.6 mg
  • Vitamín A 8874.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky podélně rozkrojíme na poloviny, osolíme a krátce podusíme na oleji. Vyjmeme, po okapání vydlabeme dužinu a nasekáme ji nadrobno.

  • 2

    K dužině přidáme pečené maso a šunku nakrájené na hranolky, vejce, 1 lžíci strouhanky, pepř a sůl. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Směsí naplníme poloviny lilků, vložíme do kastrolu, posypeme zbylou strouhankou a poklademe vločkami másla.

  • 4

    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu