Pizza margherita

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Rajčata
  • 12 g Cukr krupice
  • 15 g Droždí
  • 10 g Bazalka
  • 150 g Mozzarella
  • 24 g Mouka kukuřičná
  • 12 g Passata (drcená rajčata)
  • 60 ml Olej olivový
  • 215 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 433 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 29.6 mg
  • Draslík 220 mg
  • Vláknina 8535.5 mg
  • Vitamín A 8535.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z cukru, droždí a 90 ml vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, olejem, zbytkem vody a kváskem. Vypracujeme v hladké nelepivé těsto.

  • 2

    Mísu vymažeme olivovým olejem a vyválíme v ní těsto. Poté necháme přikryté 1,5 hodiny kynout.

  • 3

    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a každý z nich vyválíme na kolo o průměru 30 cm. Přendáme na pomazaný a kukuřičnou moukou posypaný plech. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou připravenou z rozmixovaných rajčat, bazalky, česneku, passaty a dvou lžiček olivového oleje. Dle chuti osolíme a opepříme, posypeme nakrájenou mozzarellou a nasekanou bazalkou. Vše pokapeme olejem.

  • 4

    Necháme péct cca 15 minut.

Komentáře k receptu