Vaječná pánev se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 13 g
- Sodík 441 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 492.8 mg
- Draslík 418 mg
- Vláknina 6205.5 mg
- Vitamín A 6205.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi na rozehřátém másle necháme za stálého míchání zesklovatět očištěnou, na kousky nakrájenou jarní cibulku. Přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, okapaný hrášek a dusíme ještě 2 minuty. Vejce rozmícháme vidličkou a zalijeme jimi zeleninu v pánvi. Osolíme, opepříme a vejce necháme srazit, aby bílek byl pevný. Vejce nemícháme.
-
2
Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.