Vaječná pánev se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 492.8 mg
  • Draslík 418 mg
  • Vláknina 6205.5 mg
  • Vitamín A 6205.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi na rozehřátém másle necháme za stálého míchání zesklovatět očištěnou, na kousky nakrájenou jarní cibulku. Přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, okapaný hrášek a dusíme ještě 2 minuty. Vejce rozmícháme vidličkou a zalijeme jimi zeleninu v pánvi. Osolíme, opepříme a vejce necháme srazit, aby bílek byl pevný. Vejce nemícháme.

  • 2

    Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu