Polévka chlebová s rajčaty

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 100 g Celer bulvový
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 111 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 295.6 mg
  • Vláknina 3107.2 mg
  • Vitamín A 3107.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvrdý chléb nakrájíme a osmažíme na másle. Přidáme nahrubo nastrouhaný celer, rajčata nakrájená nadrobno, osolíme a necháme povařit cca 15 min.

  • 2

    Polévku poté prolisujeme a prolisovanou krátce povaříme.

  • 3

    Na závěr polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu