Pad thai
Suroviny
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 350 g Nudle rýžové
- 250 g Mungo klíčky
- 115 g Arašídy
- 1 ks Chilli paprička
- 4 ks Šalotka
- 2 ks Limetka
- 4 ks Cibulka jarní
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 830 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 29 g
- Sodík 582 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 117 g
- Cholesterol 311 mg
- Draslík 807.2 mg
- Vláknina 11805 mg
- Vitamín A 11805 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej smícháme s nasekanou chilli papričkou zbavenou semínek a s nasekaným koriandrem. Polovinu směsi zahřejeme ve woku, přidáme očištěné a omyté krevety, krátce je orestujeme a vyjmeme.
-
2
Do pánve přilijeme zbylý olej s koriandrem, vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a restujeme 1 minutu. Přidáme cukr, rozšlehaná vejce a mícháme do zhoustnutí.
-
3
Do základu vmícháme obě omáčky, limetkovou šťávu, v horké vodě předem namočené nudle, mungo a krevety. Restujeme 2 minuty. Vsypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, polovinu nasekaných arašídů a restujeme ještě 1 minutu.
-
4
Pokrm podáváme posypaný zbylými arašídy a ozdobený dílkem limetky.