Páj s ledvinkami
Suroviny
- 250 g Brambory
- 450 g Hovězí maso zadní
- 150 g Vepřové ledvinky
- 250 g Listové těsto
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 150 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 12 ks Šalotka
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 898 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 27 g
- Sodík 483 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 265 mg
- Draslík 2092.4 mg
- Vláknina 5104.3 mg
- Vitamín A 5104.3 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso a ledvinky nakrájíme na kostičky, brambory na silnější plátky.
-
2
Na pánvi ropálíme olej, přisypeme krájené maso s ledvinkami a restujeme 5 minut. Přidáme šalotku a restujeme další 3 minuty. Zasypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem a pivem. Vaříme 15 minut.
-
3
Do masové směsi nasypeme brambory, osolíme a opepříme. Na mírném ohni vaříme 45 minut. Obsah pánve vlijeme do pekáčku.
-
4
Listové těsto rozválíme, ořízneme na velikost pekáčku a těstem pekáček přiklopíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při maximální teplotě 20 minut.
-
5
Podáváme s čerstvým salátem.