Caprese
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 29 g
- Sodík 633 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 79 mg
- Draslík 280.3 mg
- Vláknina 2000 mg
- Vitamín A 2000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata umyjeme a nakrájíme na kolečka. Mozzarellu vyjmeme z nálevu, necháme okapat a pak nakrájíme také na kolečka. Na malý talířek pokládáme střídavě plátek rajčete a plátek mozzarelly. Pokapeme olivovým olejem, kvalitním balzamikovým octem a posypeme nasekanou bazalkou. Servírujeme s bílým pečivem, ozdobené snítkou čerstvé bazalky.