Bramborové karbanátky s kuřecím masem
Suroviny
- 450 g Brambory
- 230 g Kuřecí prsa
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 150 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Banány
- 2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 19 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 63.8 mg
- Draslík 919.1 mg
- Vláknina 10822.2 mg
- Vitamín A 10822.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme a pokrájíme. Vsypeme do hrnce, podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Uvařené brambory scedíme a překlopíme do mísy. Přidáme mleté kuřecí maso, banán, nakrájenou šalvěj, posekanou cibuli a přisypeme mouku. Zakápneme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Šťouchadlem vše rozmačkáme a vypracujeme těsto.
-
2
Vytvarujeme karbanátky, které na rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách asi 12 minut.
-
3
Do vypečeného tuku od karbanátků přidáme máslo, vlijeme smetanu, vývar, přisypeme trochu posekané šalvěje a 3 minuty povaříme.
-
4
Karbanátky na talíři přelijeme smetanovou omáčkou a podáváme jako hlavní chod.