Hovězí na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 200 g Hovězí libové
  • 20 g Olej rostlinný
  • 120 g Rajčata
  • 60 g Petržel kořen
  • 60 g Celer bulvový
  • 60 g Mrkev kořen
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 805.4 mg
  • Vláknina 7418 mg
  • Vitamín A 7418 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a přidáme na silnější plátky nakrájené maso. Rychle osmažíme, osolíme, přidáme rajský protlak, pepř a bobkový list, podlijeme horkou vodou a dusíme.

  • 2

    Když je maso skoro měkké, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, pálivou papriku (feferonku) a utřený česnek.

  • 3

    Asi po 10 minutách přidáme na kolečka nakrájená rajčata a povaříme. Během vaření podle potřeby podléváme a na konci dochutíme citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu