Brambory se šafránem a hořčicí
Suroviny
- 700 g Brambory
- 2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Šafrán
- 2 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Víno bílé
- 5 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 4 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 758 mg
- Vláknina 10820.5 mg
- Vitamín A 10820.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a prolisujeme česnek. Promícháme a vsypeme do pekáčku.
-
2
Do misky nalijeme bílé víno, ocet a přilijeme olej. Dobře promícháme a přidáme hořčici. Přilijeme zeleninový vývar a okořeníme rozmarýnem a špetkou šafránu.
-
3
Touto směsí podlijeme směs v pekáčku, osolíme a opepříme.
-
4
Pekáček zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem. Pečeme při vysoké teplotě půl hodiny. Odstraníme vrchní pekáček nebo alobal a dopečeme odkryté ještě 10 minut.