Brambory se šafránem a hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Víno bílé
  • 5 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 758 mg
  • Vláknina 10820.5 mg
  • Vitamín A 10820.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a prolisujeme česnek. Promícháme a vsypeme do pekáčku.

  • 2

    Do misky nalijeme bílé víno, ocet a přilijeme olej. Dobře promícháme a přidáme hořčici. Přilijeme zeleninový vývar a okořeníme rozmarýnem a špetkou šafránu.

  • 3

    Touto směsí podlijeme směs v pekáčku, osolíme a opepříme.

  • 4

    Pekáček zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem. Pečeme při vysoké teplotě půl hodiny. Odstraníme vrchní pekáček nebo alobal a dopečeme odkryté ještě 10 minut.

Komentáře k receptu