Třešňovo - tvarohová šarlotka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 9151 kcal
- Sacharidy 1569 g
- Tuky 279 g
- Sodík 9609 mg
- Bílkoviny 93 g
- Uhlovodany 1567 g
- Cholesterol 984 mg
- Draslík 1886.9 mg
- Vláknina 50750 mg
- Vitamín A 50750 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2099.4 mg
- Vitamín E 14.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Třešně omyjeme, vypeckujeme, vložíme do mísy a posypeme 3lžícemi cukru. Opatrně promícháme a necháme 2-3 hodiny odležet.
-
2
Mezitím utřeme tvaroh se 3 lžícemi cukru. Připravíme světlý sirup tak, že přivedeme k varu zbytek cukru se 100ml vody a necháme vychladnout. V sirupu namáčíme dlouhé cukrářské piškoty.
-
3
Namočenými piškoty opatrně vyložíme šarlotkovou formu. Poté ji naplníme postupně třešněmi, tvarohem a zbylé piškoty dáme nahoru. Formu zakryjeme talířem a vložíme na cca 8 hodin do lednice.
-
4
Před podáváním vyjmeme šarlotku z formy.