Chléb s bramborovou náplní
Suroviny
- 250 g Brambory
- 500 g Chléb konzumní
- 150 g Jogurt bílý
- 80 g Špenát listový čerstvý
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 2 ks Máta
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 5 g
- Sodík 2184 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 5 mg
- Draslík 596.8 mg
- Vláknina 10562.6 mg
- Vitamín A 10562.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek nakrájíme na velmi malé kousky. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem krátce orestujeme. Přidáme kmín, koriandr a chilli koření a promícháme s cibulí a česnekem.
-
2
Očistíme brambory, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Měkké budou asi za 10 minut.
-
3
Uvařené, scezené brambory přidáme na pánev, přimícháme rajčatový protlak a špenátové listy, které jsme posekali na menší kousky. Podlijeme vývarem a dusíme asi 5 minut.
-
4
Malý kulatý chléb rozpůlíme, vydlabeme chlebovou hmotu a naplníme bramborovou nádivkou.
-
5
Podáváme s jogurtovým přelivem, který jsme vytvořili z bílého jogurtu a krájené kyselé okurky. Můžeme přidat pro vůni trochu sekané máty.