Chléb s bramborovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 500 g Chléb konzumní
  • 150 g Jogurt bílý
  • 80 g Špenát listový čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 2184 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 5 mg
  • Draslík 596.8 mg
  • Vláknina 10562.6 mg
  • Vitamín A 10562.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek nakrájíme na velmi malé kousky. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem krátce orestujeme. Přidáme kmín, koriandr a chilli koření a promícháme s cibulí a česnekem.

  • 2

    Očistíme brambory, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Měkké budou asi za 10 minut.

  • 3

    Uvařené, scezené brambory přidáme na pánev, přimícháme rajčatový protlak a špenátové listy, které jsme posekali na menší kousky. Podlijeme vývarem a dusíme asi 5 minut.

  • 4

    Malý kulatý chléb rozpůlíme, vydlabeme chlebovou hmotu a naplníme bramborovou nádivkou.

  • 5

    Podáváme s jogurtovým přelivem, který jsme vytvořili z bílého jogurtu a krájené kyselé okurky. Můžeme přidat pro vůni trochu sekané máty.

Komentáře k receptu