Mléčná rýže

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Cukr krupice
  • 200 g Rýže loupaná
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 39.4 mg
  • Vláknina 2800 mg
  • Vitamín A 2800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme do poloměkka, poté vodu slijeme, přidáme mléko, osolíme, osladíme a uvaříme doměkka. Do vroucího mléka přilijeme trošku vody s rozpuštěným škrobem a necháme povařit ještě 2 minuty.

  • 2

    Hotovou rýži rozdělíme do zapékacích misek a necháme v troubě zapéct.

Komentáře k receptu