Pomazánka z cizrny
Suroviny
- 200 g Celer bulvový
- 200 g Cizrna
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Bazalka
- 0.5 kávová lžička Estragon
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
- 1.5 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Hořčice
- 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 6 g
- Sodík 160 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 297.1 mg
- Vláknina 10005.8 mg
- Vitamín A 10005.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu si namočíme několik hodin předem.
-
2
Vaříme ve stejné vodě, ve které jsme ji namáčeli. Cizrna se bude vařit asi 40 minut. Přibližně v polovině vaření přidáme celer a osolíme. Uvařenou cizrnu spolu s celerem scedíme a necháme vychladnout.
-
3
Vložíme do mixéru a přidáme koření. Bazalku, oregano a estragon. Zakapeme olejem, dochutíme sojovou omáčkou a hořčicí a vše rozmixujeme.