Debrecínský guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1292 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 64.2 mg
- Draslík 354.8 mg
- Vláknina 2895 mg
- Vitamín A 2895 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
-
2
Cibuli oloupeme, nasekáme na drobno, osmahneme na polovině tuku dorůžova, přidáme papriku, zpěníme a vložíme maso. Krátce je osmahneme a podlijeme trochou vody. Potom maso osolíme, opepříme a přidáme omytá překrájená rajčata.
-
3
Pod poklicí maso dusíme za občasného promíchání do poloměkka. Podle potřeby doléváme vodou.
-
4
Poloměkké maso zahustíme zásmažkou ze zbylé části tuku a prosáté mouky a dusíme doměkka.
-
5
Měkké maso vyjmeme do jiného kastrolu a omáčku přecedíme na maso přes hustý cedník.
-
6
Slaninu nakrájíme na kostičky, částečně roztavíme, osmažíme na ni oloupané párky, nakrájené na plátky a směs zamícháme do guláše.
-
7
Vše ještě krátce povaříme.