Duhový salát
Suroviny
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 0.5 ks Celer bulvový
- 2 ks Mrkev kořen
- 6 ks Rajčata
- 6 ks Ředkvička
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Salát římský
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 93 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 174 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 671.1 mg
- Vláknina 13436.6 mg
- Vitamín A 13436.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme zálivku. V misce smícháme citrónovou šťávu, hořčici, sušené oregano, kari koření a mletý pepř. Dáme do chladu.
-
2
V salátové míse promícháme salát nakrájený na proužky, papriku nakrájenou na kostičky, celer nakrájený na tenké plátky, mrkev nakrájenou na tenká kolečka a ředkvičky nakrájené na plátky. Pokapeme zálivkou, ale už nemícháme. Povrch ozdobíme půlkami rajčat a pokapeme olejem. Ihned podáváme.