Pohanka se zeleninou
Suroviny
- 20 g Pórek
- 80 g Pohanka
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zelenina kořenová
- 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 1 špetka Bazalka
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 polévková lžíce Zelí kysané
- 1 polévková lžíce Červená řepa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 6 g
- Sodík 419 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 574.8 mg
- Vláknina 20090 mg
- Vitamín A 20090 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou, překlopíme ji do hrnce a přilijeme vodu. Lehce osolíme a okořeníme bazalkou, kmínem a troškou sušené kořenové zeleniny.
-
2
Vaříme na mírném ohni 10 minut. Pohanku odstavíme a necháme dojít asi 30 minut.
-
3
Před podávání pohanku omastíme panenským olejem a dochutíme sójovou omáčkou.
-
4
Podáváme s kysaným zelím a sterilovanou červenou řepou. Na talíři ozdobíme porci kroužky z pórku.