Kuřecí rizoto s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrášek
  • 300 g Kuřecí prsa
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 350 g Rýže Arborio
  • 100 ml Víno bílé
  • 1200 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 925 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1249 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 62.3 mg
  • Draslík 458.1 mg
  • Vláknina 6746.8 mg
  • Vitamín A 6746.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na teflonové pánvi opečte prsa z každé strany po 3 minutách, poté nakrájejte na malé kostičky.

  • 2

    Do velkého hrnce nalijte olej a smažte cibuli 2 minuty, přidejte rozmarýn a smažte další 2 minuty za stálého míchání. Přidejte rýži a opečte, přilijte víno a nechte provařit, osolte a opepřete, pomalu přilévejte po částech vývar, aby se stihla vstřebat předchozí část. Vařte 20 minut.

  • 3

    Pět minut před koncem vaření přidejte kuřecí maso a hrášek. Do hotového rizota přimíchejte máslo a strouhaný parmezán.

Komentáře k receptu