Kuřecí rizoto s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 925 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1249 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 62.3 mg
- Draslík 458.1 mg
- Vláknina 6746.8 mg
- Vitamín A 6746.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na teflonové pánvi opečte prsa z každé strany po 3 minutách, poté nakrájejte na malé kostičky.
-
2
Do velkého hrnce nalijte olej a smažte cibuli 2 minuty, přidejte rozmarýn a smažte další 2 minuty za stálého míchání. Přidejte rýži a opečte, přilijte víno a nechte provařit, osolte a opepřete, pomalu přilévejte po částech vývar, aby se stihla vstřebat předchozí část. Vařte 20 minut.
-
3
Pět minut před koncem vaření přidejte kuřecí maso a hrášek. Do hotového rizota přimíchejte máslo a strouhaný parmezán.