Houbové rizoto na bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 180 g Žampiony čerstvé
  • 350 g Rýže Arborio
  • 100 ml Víno bílé
  • 1200 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1624 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 19.7 mg
  • Draslík 615.6 mg
  • Vláknina 9219.8 mg
  • Vitamín A 9219.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a smažíme doměkka, přimícháme nakrájené houby a tymián, smažíme 3 minuty, občas promícháme. Přisypeme rýži a smažíme další 3 minuty. Přilijeme víno, chvilku provaříme a pomalu přiléváme vývar po troškách, aby ho stihla rýže vsáknout, osolíme, opepříme.

  • 2

    Po 20 minutách by měla být rýže hotová, stáhneme z plotny a vmícháme máslo a parmazán.

Komentáře k receptu