Houbové rizoto na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1624 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 19.7 mg
- Draslík 615.6 mg
- Vláknina 9219.8 mg
- Vitamín A 9219.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a smažíme doměkka, přimícháme nakrájené houby a tymián, smažíme 3 minuty, občas promícháme. Přisypeme rýži a smažíme další 3 minuty. Přilijeme víno, chvilku provaříme a pomalu přiléváme vývar po troškách, aby ho stihla rýže vsáknout, osolíme, opepříme.
-
2
Po 20 minutách by měla být rýže hotová, stáhneme z plotny a vmícháme máslo a parmazán.