Kuřecí kousky se špenátem
Suroviny
- 150 g Cibule
- 500 g Kuřecí prsa
- 20 g Mandle
- 30 g Sýr Eidam cihla 30%
- 30 g Česnek
- 50 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
- 35 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Estragon
- 0.5 kávová lžička Saturejka
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 balení Špenátový protlak mražený
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 14 g
- Sodík 384 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 202.7 mg
- Draslík 651.9 mg
- Vláknina 4812.8 mg
- Vitamín A 4812.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso si nakrájíme na větší kousky, osolíme, lehce zasypeme strouhaným muškátovým oříškem a saturejkou. Takto okořeněné maso zalijeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet. Zatím si připravíme špenátovou omáčku.
-
2
Použijeme špenátový protlak mražený, který necháme rozmrazit. Nastrouháme sýr a oloupané mandle posekáme na větší kousky. Nakrájíme si cibuli a prolisujeme česnek. Připravíme si hustší ovesné mléko ze sušeného ovesného nápoje.
-
3
Na pánvi zpěníme cibulku a na ní orestujeme maso. Cibulku i s masem vyklepeme z pánve do vymazaného pekáčku.
-
4
V misce smícháme špenát s vejci a strouhaným sýrem. Přidáme estragon a lisovaný česnek. Trochu osolíme a vmícháme ovesné mléko. Touto omáčkou přelijeme maso v pekáčku, posypeme sekanými mandlemi a dáme péct. Pečeme při nejvyšší teplotě 30 minut.