Pečená jablka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 21 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 239.9 mg
- Vláknina 9520.7 mg
- Vitamín A 9520.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme a nařízneme u stopky, vykrajovátkem odstraníme jadřince.
-
2
Zapékací mísu vymažeme 50g másla. Jablka naskládáme těsně vedle sebe, posypeme cukrem, skořicí a poklademe zbylým máslem.
-
3
Troubu předehřejeme na 150C.
-
4
Do mísy nalijeme sklenici vody a citronovou šťávu a pečeme 45-50minut. Pokud je potřeba, během pečení dolijeme vodu.