Kebab s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 46 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 128.1 mg
- Draslík 861.1 mg
- Vláknina 4703.8 mg
- Vitamín A 4703.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z nastrouhané cibule, oleje, pepře a soli si připravíme marinádu, do které dáme na kostičky nakrájené maso. Necháme v chladu odležet přes noc.
-
2
Marinované maso napíchneme na špízy a ogrilujeme.
-
3
Rajčata přelijeme horkou vodou, oloupeme slupky, dužiny pokrájíme a necháme podusit na rozehřátém tuku s cayenským pepřem a solí.
-
4
Plátky chleba rozčtvrtíme a osmahneme na tuku. Osmažený chléb potřeme máslem, posypeme grilovaným masem a přelijeme rajčatovou omáčkou. Poté ještě polijeme rozmíchaným jogurtem a posypeme nasekanou petrželkou.