Bramborové placky se šunkou a vejci
Suroviny
- 1000 g Brambory
- 250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Šunka dušená
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 47 g
- Sodík 473 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 286.6 mg
- Draslík 1212.5 mg
- Vláknina 17626.3 mg
- Vitamín A 17626.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.5 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a usmažíme na pánvi na oleji.
-
2
Do mísy rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, přidáme smetanu a oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Vmícháme osmažené brambory a pokud je směs řídká, přisypeme trochu strouhanky.
-
3
Do oleje po smažení brambor klademe lžící připravenou směs, rozprostřeme ji na placky a po obou stranách opečeme.
-
4
Upečené placky navršíme na mísu, obložíme plátky šunky a na másle podušeným hráškem.