Ženevská bramborová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 9 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 15.4 mg
- Draslík 1341.4 mg
- Vláknina 12063 mg
- Vitamín A 12063 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.9 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vsypeme očištěné, na poloviny nakrájené fazolky, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, nakrájenou dužinu z dýně a sůl. Nakonec přidáme oloupaná, na dílky nakrájená rajčata. Vše uvaříme doměkka.
-
2
K zelenině vmícháme uvařené těstoviny, na oleji osmažený, nasekaný česnek, nasekanou bazalku a nastrouhaný sýr.