Jáhlové ovocné knedlíky kominíčci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Jáhly - loupané proso
  • 200 g Brambory
  • 150 g Mouka kukuřičná
  • 150 g Mák mletý
  • 600 ml Mléko sójové
  • 25 ks Meruňky
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 991 kcal
  • Sacharidy 159 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 151 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 1860.3 mg
  • Vláknina 47646.7 mg
  • Vitamín A 47646.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.4 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 810.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly spaříme horkou vodou, dáme do hrnce, zalijeme sojovým mlékem a vaříme doměkka. Po vychladnutí jáhly i s mlékem vlijeme do větší mísy.

  • 2

    Přidáme uvařené, vychladlé brambory, špetku soli, vejce a zasypeme kukuřičnou moukou. Vypracujeme rukama hladké těsto.

  • 3

    Vyválíme podlouhlou šišku, kterou nožem nakrájíme na stejné kousky.

  • 4

    Do každého kousku zabalíme jednu vypeckovanou meruňku a rukama uválíme dokulata. Naplněné knedlíky ještě obalíme v kukuřičné mouce. Vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut.

  • 5

    Hotové knedlíky ihned obalujeme v rozemletém máku. Na talíři můžeme dosladit medem.

Komentáře k receptu