Svíčková Stroganov

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 500 g Hovězí svíčková
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 ml Olej stolní
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 5 ml Hořčice
  • 10 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 71.7 mg
  • Draslík 472.6 mg
  • Vláknina 1117.3 mg
  • Vitamín A 1117.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odblaníme a nakrájíme přes vlákna na delší nudličky.

  • 2

    Pokrájenou cibuli si osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme maso a opékáme 5 minut.

  • 3

    Poté maso zaprášíme moukou, lehce osmahneme a přidáme hořčici, koření a protlak. Směs zalijeme smetanou smíchanou s citrónovou šťávou. Celé necháme ještě 1 minutu povařit.

Komentáře k receptu