Zelí s fazolemi a vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Zelí kysané
  • 300 g Fazole bílé
  • 750 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1 hrnek Jáhly - loupané proso
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1211 kcal
  • Sacharidy 131 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 366 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 131 g
  • Cholesterol 138.9 mg
  • Draslík 2491.8 mg
  • Vláknina 47806.5 mg
  • Vitamín A 47806.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka.

  • 2

    Omyté, nakrájené maso spolu s kysaným zelím zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut. Potom přidáme spařené jáhly a vaříme doměkka.

  • 3

    Z hladké mouky, sádla a najemno nakrájené cibule připravíme světlou cibulovou jíšku, zalijeme ji studenou vodou, rozmícháme a povaříme. Přilijeme ji k masu a zelí a nakonec přimícháme uvařené fazole.

  • 4

    Pokrm podle chuti přisolíme a ještě 10 minut povaříme.

Komentáře k receptu