Zapečené brambory se špenátem a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 350 g Shiitake houby
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 4 ks Brambory
  • 4 ks Šalotka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 774 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 890 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 3184.4 mg
  • Vláknina 22540 mg
  • Vitamín A 22540 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.2 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celé, omyté brambory uvaříme do poloměkka, podélně rozkrojíme a vydlabeme.

  • 2

    Na pánvi na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a houby Shiitake. Přidáme nasekaný česnek a omyté špenátové listy. Po chvíli přilijeme med smíchaný s sherry.

  • 3

    Připravenou směsí naplníme vydlabané brambory, povrch posypeme rozdrobeným sýrem a pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu