Polévka z červené čočky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 17 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 631.1 mg
- Vláknina 22970.4 mg
- Vitamín A 22970.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli drobně pokrájíme, zpěníme na rozpáleném tuku, lehce poprášíme moukou. Přilijeme 1 l vody a dobře rozšleháme. Přivedeme k varu. Poté vsypeme čočku, kterou jsme předtím na cca dvě hodiny nechali máčet ve vodě, osolíme. Polévku vaříme do změknutí čočky, kterou následně propasírujeme a dáme celé znovu vařit.
-
2
Mezitím si veku pokrájíme na menší kostičky, které nasucho osmahneme na pánvi.
-
3
Polévku servírujeme s nasucho osmahlými kostičkami veky, přelitou cayenským pepřem zpěněným na másle.