Rajčatová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 6 g Petržel - nať
  • 1000 g Rajčata
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 642 mg
  • Vláknina 9775.8 mg
  • Vitamín A 9775.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme a zbavíme slupek, poté dáme s trochou vody vařit do změknutí. Uvařená rajčata rozmačkáme.

  • 2

    Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku, do které přidáme rozmačkaná rajčata. Zalijeme vodou, dochutíme solí a pepřem, přisypeme cukr a dáme vařit.

  • 3

    Hotovou polévku servírujeme s kousky citrónu a sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu