Rajčatová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 11 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 642 mg
- Vláknina 9775.8 mg
- Vitamín A 9775.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme a zbavíme slupek, poté dáme s trochou vody vařit do změknutí. Uvařená rajčata rozmačkáme.
-
2
Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku, do které přidáme rozmačkaná rajčata. Zalijeme vodou, dochutíme solí a pepřem, přisypeme cukr a dáme vařit.
-
3
Hotovou polévku servírujeme s kousky citrónu a sekanou petrželkou.