Krevetová polévka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 6 g Paprika mletá sladká
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1531 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 155.3 mg
  • Draslík 390.3 mg
  • Vláknina 2496 mg
  • Vitamín A 2496 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé krevetky dobře omyjeme a vaříme 10-15 minut.

  • 2

    Po vychladnutí je očistíme od střívka.

  • 3

    Připravíme si jíšku z mouky a másla (polovina dávky másla), kterou přelijeme masovým vývarem. Dobře promícháme a necháme 20 minut vařit. Do hotové polévky přidáme maso z krevet, sůl a mletou papriku zpěněnou na másle.

Komentáře k receptu