Krevetová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1531 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 155.3 mg
- Draslík 390.3 mg
- Vláknina 2496 mg
- Vitamín A 2496 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé krevetky dobře omyjeme a vaříme 10-15 minut.
-
2
Po vychladnutí je očistíme od střívka.
-
3
Připravíme si jíšku z mouky a másla (polovina dávky másla), kterou přelijeme masovým vývarem. Dobře promícháme a necháme 20 minut vařit. Do hotové polévky přidáme maso z krevet, sůl a mletou papriku zpěněnou na másle.