Salát z bílých fazolí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Fazole bílé
  • 30 g Olivy černé
  • 10 g Petržel - nať
  • 80 g Rajčata
  • 70 g Cibule
  • 30 g Feferony
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1114 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 461 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 3045.8 mg
  • Vláknina 49520 mg
  • Vitamín A 49520 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Doměkka uvařené bílé fazole nasypeme do mísy a smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí, rajčaty a feferonkami. Dobře promícháme.

  • 2

    Do zeleniny vmícháme směs z nadrobno nakrájených, vařených vajec, olivového oleje a octa. Dle potřeby dosolíme a opět pečlivě promícháme.

  • 3

    Salát podáváme dobře chlazený. Před servírováním posypeme petrželovou natí a nadrobno pokrájenými, černými olivami.

Komentáře k receptu