Filé v mandlovém těstíčku
Suroviny
- 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 800 g Filé z aljašské tresky
- 100 g Mandle plátky
- 75 ml Mléko polotučné
- 20 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 20 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 143.2 mg
- Draslík 32.4 mg
- Vláknina 2033.1 mg
- Vitamín A 2033.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme.
-
2
Z vejce, mléka a 75g hladké mouky umícháme těstíčko, přidáme nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
-
3
Porce filé obalíme ve zbylé mouce, v těstíčku a v mandlových plátcích.
-
4
Filé zvolna smažíme na oleji na pánvi asi 5 minut po každé straně.
-
5
Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo bramborový salát.