Čočková polévka - na švýcarský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Čočka jedlá
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Mrkev kořen
  • 1.77 g Máslo čerstvé
  • 100 g Pórek
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Brambory
  • 1.5 l Vývar slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1186 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 22 mg
  • Draslík 805.1 mg
  • Vláknina 30844 mg
  • Vitamín A 30844 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, přimícháme opranou nabobtnalou čočku (kterou jsme nechali přes noc namočenou) a na mírném ohni vaříme do změknutí.

  • 2

    Poté přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, na kostičky nakrájené brambory a zeleninu, přilijeme suché bílé víno a podle chuti osolíme a opepříme. Toto vše vaříme ještě asi 20 minut (dokud nezměknou brambory a zelenina).

  • 3

    Nakonec zalijeme smetanou.

Komentáře k receptu