Kapr pečený se slaninou a sezamem
Suroviny
- 200 g Slanina vepřová
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Kapr obecný
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 46 g
- Sodík 736 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 211 mg
- Draslík 1019.6 mg
- Vláknina 3266.4 mg
- Vitamín A 3266.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a omytého kapra uvnitř i na povrchu osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Do masa vykrojíme několik zářezů, do kterých vmáčkneme kousky slaniny. Kapra poprášíme hladkou moukou, vložíme do pekáče s rozehřátým máslem a pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě.
-
2
Během pečení kapra podlijeme bílým vínem a citronovou šťávou a posypeme sezamem a pepřem.
-
3
Při podávání na ploché míse ozdobíme pokrm snítkou petrželky a dílky citronu.